
Günümüz teknolojinin hizli bir şekilde gelişmesi ve gün geçtikçe bu gelişmelerin yeni kapılar açması bizlere geleceğin trendleri hakkında sürekli sorular sormaktadır. Teknoloji trendleri ile ilgili olarak gelecekte bu döngünün içerinde olabilecek miyiz, kendimizi bu alanda geliştirebilecek miyiz gibi sorular hem şirketlerin hem de kişilerin akıllarındaki sorular. Bu durum ile ilgili olarak Deloitte şirketinin her yıl düzenlediği rapor ile 2018 yılında teknolojik trend olarak gördüğü başlıkları birlikte inceleyelim.
Yazımızın sonunda bu dökümanın detaylı halinin bağlantısını bulabilirsiniz. Deloitte bu yıl hazırladığı dökümantasyona ise semfonik girişim demiş.
Teknoloji ile ayrılmaz bir şekilde bağlı iş stratejilerinde, önde gelen organizasyonlar teknoloji çözümlerini nasıl tasarladıklarını, ulaştırdıklarını ve geliştirdiklerini temel olarak yeniden düşünmektedir. IT departmanları ofis sistemlerini, operasyonlarını ve hatta ürün ve platform tekliflerini kapsayan sorumluluklarla, iş büyümesini yönlendirmek için otomatik sistemlere dönüştürüyorlar. Bu yapılanma firmların daha hızlı karar verebilmesinde ve daha hızlı sonuca ulaşmasında aksiyon almaktadırlar.
Hepimizin bildiği mavi yaka ve beyaz yakanın yanı sıra gelişen teknoloji, yapay zeka ve bu gibi otomatize robotlar ile artık insanlar ve makinaların ortak alanda bulunduğu yakasız bir iş gücü gelmektedir. Hem insanı hem de makineleri yönetmek, insan kaynakları organizasyonunda olacak, yapay zeka işçileri ile insanların yeniden nasıl eğitileceği ve bu yetenekleri yönetmek için yeni IK süreçlerinin bir parçası olacaktır.
Her kurum verinin önemini her geçen gün daha da anlamaktadır. Elinizdeki verileri işleme, düzenleme ve kullanma çok kritik bir hal almaya başladı. Bu verilerin önemi iş birimleri için de yeni çalışmaları beraberinde getirmektedir. İşte bu verilerin kullanımı ve yeni departmanların işlemesi için yeni alanlar ve yeni çalışmalar ihtiyaç olacağı ön görülmektedir.
Değişim ve gelişimi iyi ve doğru bir şekilde işletmelere uyarlayabilmek için işin çekirdeğinden başlamak yepyeni bir değişim sağlayabilecektir. Yeni nesil işlem ve finansal sistemler, blockchain, makine zekası, otomasyon ve Nesnelerin İnterneti (IoT) bu kritik görevlerde neyin mümkün olduğunu yeniden tanımlamaktadır.
Arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik devrimi bambaşka bir noktaya dönüştü. Teknoloji liderleri teknoloji ve verileri birlikte kullanarak çok farklı bir boyuta geçmektedir. Bu alanda yeni kalıplar ve yeni gelişimlere çok açık bir alan.
Blockchain sadece para birimi alım ve satım işleri ile alakalı işlemler yapmayaca bunun yanı sıra blockchain aracısız işlemler ve alım satımlarda öncü bir alan olacak. Evlilikler, arsa, ev alım satımları ve bu gibi birçok şey için önemli bir fırsat olacak.
API'ler teknolojiler arasındaki konuşmayı mümkün kılan önemli bir teknolojidir. Şirketler çok farkında olmayan bu teknolojileri daha da önemsemeye başlamaktadır. Gelecek dönemde şirketler bu konuda daha fazla ihtiyaç duyacak ve bu API'lerin çoğalmasına olanak sağlayacaktır.
Bu başlıklar ile ilgili kısa özetleri bu şekilde açıklamak mümkün. Makale ile ilgili olarak Deloitte'un hazırladığı detaylı rapora buradan ulaşabilirsiniz.
“Financial Technology”nin kısaltması olan Fintech, finansal hizmetlerin teknoloji ile
Devamı..Web tasarım ve kodlama aslında birbirinden ayrılmayan iki bütündür. Temel yapılar
Devamı..Günümüzde algoritmaların yazılım ile iç içe geçtiğini herkes
Devamı..