
Günümüz teknoloji dünyasında "dijital dönüşü" kelimesini birçok sefer etrafımızda duymaktayız. Hatta bazı konularda hayatımıza da girdiğini alenen farketmekteyiz. Binlerce müziğin artık bir uygulama ile elimizin altında olması, saatinde izleyemediğimiz televizyon programlarını YouTube vasıtası ile yada Digiturk, TiviBu cihazları ile tekrardan izleyebilme olanağı. Hayatımıza yeni kattığımız dijital yazılımlar. Netflix gibi sabit bir ücret ile birçok filmi elimizin altına gelmesi ve storytel ile kitap dinleme alışkanlığı edinmemiz.
Teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı sektör ortaya çıktı ve dijital dönüşüm ile de hayatlarımızda çok kolaylıklar doğdu. Artık eskiden çok meşakatli olan şeyleri çok daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Çok hızlı bir şekilde sonuca ulaştırıyoruz ve bu da bizi aslında biraz daha fazla tüketim alışkanlığına götürüyor. Fakat günümüzün tüketim alışkanlığı bu yazımızın konusu değil. :) Kişisel olarak hayatımıza soktuğumuz dijital dönüşüm ile hayatımızı kolaylaştıran faydaların yanı sıra işyerimizde de dijital dönüşümün yararlarını görebilmekteyiz. Çok daha pratik olan Paraşüt uygulaması ile muhasebe kayıtlarımız çok daha basit olabiliyor. Müşterilerimiz takip edebildiğimi Pipline veya Contactually gibi programlar ile çok daha verimli sonuçlar alabiliyoruz. Peki kendi servislerimizde dijital dönüşümü ne kadar müşterilerimize sunuyoruz ?
İşimizde aslında farketmeden iş yükümüzü arttıracak ve bize zaman kaybettiren birçok çalışmayı dijitalleştirerek çok daha verimli hizmetler sunabiliriz müşterilerimize. Bu noktada en büyük sorun bunun için oturup düşünülmemesi ve çalışmanın nelere fayda sağlanabileceği ihtimalinin konuşulmaması. Alışkanlıklar ve konfor alanı yeni maceralara bizi itmekte sorunlar çıkartıyor. Alışkanlıkları yıkmak ve bunu harekete geçirmek de oldukça zor. Aslında birçok alanda birçok firma bu farklılıkları yaparak rekabette öne geçebiliyor ve bununla birlikte dijitalleşmeye ayak uyfuramayan firmalar küçülmek yada yok olmak durumunda kalabiliyorlar.
Bu dijitalleşme konusunu biraz da örnekler ile açalım. Örneğin bir günvelik firması olun ve personellerinizi denetleyen bir ekibiniz olduğunu hayal edin. Personellerinizi denetleyen ekip ellerinde takip formları ile görevli yerlere gidiyor ve formu doldurarak denetleme işlemini gerçekleştiriyor. Sonrasında bu denetleme formu merkeze ulaştığında raporlaştırılıyor ve ilgili denetleme mekanının yöneticilerine ve genel müdüre mail ile gönderiliyor. Aslında gayet dijitalleşen bir yer var. Bilgi mail yardımı ile ulaşıyor ama kesinlikle yeterli değil. Bu örnekte yapılan işlemi kısaltmaktan tutun da ilgili bölgenin yöneticilerine bilgiyi ulaştırmaya dakar her alan için dijitalleşme sayesinde çok daha hızlı bir çalışma yapılabilir. Aynı örneği dijitale ayak uygurabilmiş bir güvenlik firması için düşünelim. Denetlemeden sorumlu ekip ellerindeki akıllı telefonları ile yada tabletleri ile gittikleri mekanı incelerken dijital bir form doldursın. İlgili açıklamaları, yapıldı işaretlerini ve tüm adımları eksiksik doldurarark tamamladığında sistem bu formu kimin doldurduğunu, daha önce hazırlanan mail adreslerine doldurulduğu anda mail atmayı ve kendi datasında tutmayı saniyeler içersinde gerçekleştirebilmesi günümüzde mümkün. Bunun yanı sıra hem işlemi hızlandırarak kolaylaştırıyoruz hem de bu raporların geneli ile ilgili istatislik tutabilme durumunu ve sonuçları da görebilme imkanımız oluyor.
Dijital dönşümün içersine giren firmalar buraya yapacakları yatırımlar ile çok daha avantajlı bir noktaya gelebilir, çok hızlı bir şekilde işlemlerini halledebilir ve rekabet avantajı elde edebilir. Sadece bunun için dijitalleşme odaklı toplantılar yapıp bizler gibi web tabanlı yazılımlar üreten firmaların bilgi birikimlerinden yararlanarak nasıl bir çalışma yaptırabilecekleri konusunda yardım alabilirler.
Web tabanlı özel yazılımlar aslında masa üstü programların sunucular üzerin
Devamı..İnternetin dönüşümüyle birlikte artık gündelik hayatımıza neredeyse he
Devamı..Google SEO optimizasyonu için her yıl çok daha fazla yenilikler getiriyor ve bu s&uum
Devamı..