
Bu günlerde hepimiz hayatı eve sığdırmaya çalışıyor, mümkün oldukça da standart rutinimizi çok aksatmadan işlerimizi halletmeye devam ediyoruz. İşlerimizin sıkıntısız bir şekilde ilerlemesinde bizlere yardımcı olan birkaç uygulamadan bahsedeceğiz bu yazıda. Dijital dünyanın tüm nimetlerini kullandığımız bu günlerde ‘iyi ki var’ dediğimiz temel uygulamalar şöyle;
Slack: Ofislerin günlük işleyişinde de sıkça kullanılan, iş amaçlı mesajlaşma uygulamalarının başında gelen Slack, bu günlerde de popülerliğinden ödün vermiyor. Kalabalık bir çalışan grubunun ortak ve anlık olarak kolay iletişim kurmasını sağlayan Slack, detaylı bir arşiv arama özelliğine sahip. Slack, ne kadar kalabalık olursanız olun, farklı ekiplerle ve konu ve proje bazlı kanallar kurup haberleşme sağlayabilir, gerekli bilgilendirmeleri bu kanallardan sağlayabilirsiniz.
Skype: Sesli ve görüntülü iletişimin sağlandığı en temel uygulamalardan biri olan Skype, her ne kadar günlük hayat içinde çok sık yer almasa da iş hayatında oldukça önemli bir yere sahip. Yurt içi ve yurt dışı görüşmelerini internet üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştiren Skype, konferanslar için de sıklıkla tercih ediliyor. Görüşmeler esnasında ekran paylaşımından dosya paylaşımına kadar birçok imkan sunarak, iletişimi daha değerli hale getiriyor.
Zoom: Masa başı toplantılarını, online ortama taşıyan Zoom son günlerde kullanımını oldukça arttırarak, en çok başvurulan uygulamalardan biri haline geldi. Uzaktan toplantı, konferans, webinar ve platformlar arası dosya aktarımı konularında tercih edilen uygulamaların başında gelen Zoom, işlevsellik olarak oldukça zengin bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.
WhatsApp: Günlük hayatın en çok kullanılan iletişim uygulaması olan WhatsApp, iş hayatının da sık kullanılan uygulamalarının başında geliyor. Kolay bir kullanıma ve yaygın bir kullanım ağına sahip olan WhatsApp, sahip olduğu web uygulaması ile daha da tercih edilebilir hale geliyor. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren uygulama dosya ve bağlantı paylaşım imkanına sahiptir.
Trello: Kalabalık çalışma alanlarında, yapılacak işlerin organize edilmesini ve takip sürecini kolaylaştıran Trello, ister web üzerinden ister mobil uygulama üzerinden kullanılabilmektedir. Yapılması planlanan işleri, tamamlanan işleri ve gelecekte yapılacak işleri size sistem üzerinden göstererek iyi bir proje yönetimi imkanı yaratıyor.
Microsft Teams: Microsoft tarafından üretilen ve işletmelerde, çalışanlar arasındaki iş yeri sohbetini, toplantıları, notlar ve eklentileri birleştiren bir platformdur. Dosya ve bilgi aktarımının gerçekleştirilebildiği, ekiplerin oluşturularak özel olarak bir iletişimin sağlandığı uygulamada, ekiplere yeni eklenen üyeler konuşma arşivini de görüntüleme imkanına sahip oluyor.
Jira: Proje yönetimi konusunda tercih edilen uygulamalardan biri olan Jira, kolay kullanımı, stabil oluşu ve Agile yöntemlerinin desteklemesi sebebiyle özellikle yazılım geliştirme alanında sıkça kullanılıyor. Projenin ne aşamada olduğu, işlerin gerekli kişilere atanması ve ne kadar sürede bitirildiği gibi bilgileri ortaya çıkarabilir. Böylece, kendi iş akışınızı oluşturabilir ve süreci verimli hale getirebilirsiniz.
Google Drive: Bulut sistemleri zaman ve mekan otoritesini kişiye vermesi sebebiyle en önemli uygulamalardan biri kuşkusuz. Dosya depolama ve düzenleme uygulamalarının en çok tercih edilenlerinin başında gelen Google Drive yaygın kullanım ağıyla, ekibinizle dosya paylaşımlarınızı da kolaylaştırıyor.
Dileriz bu süreci en az kayıpla atlatır ve iş dünyasında yaşanan pozitif değişimleri devam ettirebiliriz.
Günümüz teknoloji dünyasında "dijital dönüşü" kelimes
Devamı..Atölyenin Online Hali: Google Dijital Atölye 2017 yılının mart ayında T.C
Devamı..Bulut sistemi en genel anlamıyla herhangi bir kurulum gerektirmeyen, dijital bir ağ aracılığıy
Devamı..