
Google SEO optimizasyonu için her yıl çok daha fazla yenilikler getiriyor ve bu süreci sürekli olarak yeniliyor. Buradaki amaç seo optimizasyonunda kaliteyi sürekli olarak yükseltmek ve bu kaliteli işleri yerine getiren siteler, blogları ve web sayfalarını yukarılara taşımak. Google'ın 2019 yılı için yaptığı çalışmaları ve yeni yılda hangi alanlarda hangi revizeleri yapanları daha ön plana çıkartacağını Neil Patel sizler için derledi ve bizler de bu kaynağı size aktarıyoruz.
Neil Patel'in sizler için hazırladığı içerikleri aşağıda maddeler halinde inceleyebilirsiniz.
Binlerce blog ve bunların içersinde yüzbinlerce içerik var ve bu içerikler kendi alanında benzerlikler gösteren içerikler ise bu 2019'da hiçbir işe yaramayacak. Eğer blog alanınız varsa çok spesifik ve çök özel içerikler hazırlamanız gerek. Eğer sürekli içerik üretminiz içeriğin kalitesini azaltıyorsa belkide haftada 1 içerik girmeniz ve içerik kalitesinin düşermememniz gerekli. Spesifik ve özel hazırlanmış içerikler ile backlink almanız, sosyal medya platformlarında içeriğin paylaşılması, yorumlar, etkileşim ve trafiği çok daha fazla arttıracaktır.
Google sürekli olarak sahte markaların oluşturduğu içeriklerden nefret ediyor. Bir markayı kısa sürede bir noktaya getirmek için çalışmalarınızı normal hayatta sürdürdüğünüz gibi online olarak internet üzerinde de doğru bir şekilde inşaa ermelisiniz. Markaların bu inşaa süreçleri gerçek dünyada olduğu gibi 1 yıl yada 2 yıl süre alacak ve online ortamda yaptığınız her hareketi markanıza bir yatırım yapmış gibi düşüneceksiniz. Böylelikle markanızın online ortamdaki bilinirliği ile google'da çok daha hızlı adımları atabilirsiniz. Markanızın rakipler ile online ortamda neler yaptığını Google Trends sitesinden karşılaştırarak da öğrenmeniz mümkün.
Link oluşturmak artık çok daha zor. Binlerce blog sayfası ve web sitesi olduğu için bir link inşaası oluşturmak çok daha zor ve yorucu olacak. Bu fazla link bağlantıları içersinde sıyrılmak ise çok daha yüksek şans veriyor size. Doğu kurguda ve planda oluşturduğunuz linkler ile bu karmaşa içersinde sizi ön plana çıkartma şansınız artıyor.
Web sitenizin açılış hızından emin olun. Hız herşeyden çok daha önemli bir konuma gelmiş bulunmakta ve mobil, tablet ve masaüstü mecralarda sitenizin hızları konusunda emin olun ve iyileştirmeler yapın. Google PageSpeed Insights aracını kullanarak Google'ın gözünden sitenizin ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.
Sesli arama her geçen gün çok daha popüler olmaya başladı. Amerikada 5 yetkişden 2'si sesli aramayı kullanmakta. Öngörülere göre 2020 yılında kullanıcıların %50'si sesli arama özelliğini kullanacak ve burada siz hazırlıklarınızı yapmış olmanız gerek. Bunun için çok daha detaylı bir yazı yazacağız ama kısaca özetlemek gerekirse öncelikle siteniz https:// formatında olması yani ssl güvenlik sertifikası olması gerek. Bir diğer detay ise kısa kelimelerin olduğu kısa soru cevapların olduğu sayfalarınız olmalı ve tabiki site açılma hızını da bu konuda çok önemli.
Google eski içerikler indexlemekten bıktığı bir aşikar. Binlerce blok ve benzer birsürü içerik ile farklılığı yakalayabilmeniz çok zor. Fakat benzer içeriklerinizi ve eski içeriklerinizi güncelleyip taze bilgiler ile güncellerseniz çok ciddi anlamda rakiplerinize fark atabilirsiniz. Bir diğer detay ise yeni bir içerik girdiğinide içeriğiniz kopyalanabilir. Fakat özellikle 1 yıl önceki içeriklerinizi yeni bilgiler ile güncellediğinizde içeriğinizin kopyalanma ihtimali de oldukça düşmekte. Eski oluşturduğunuz içeriklerdek en iyi performans gösterenleri güncelleyip çok iyi sonuç alabilirsiniz.
Evet Neil Patel'in 2019 seo öngörüleri bu şekilde. Çok kritik noktalara çok önemli dokunuşlar yaptığını düşünüyoruz. Bu konuda siz de kendi sinizin performansınız inceleyebilir ve bu konularda çalışmalar yapabilirsiniz. Yada bizimle iletişime geçerek bizden bu konuda yardım isteyebilirsiniz. :)
Arama motoru optimizasyonu hakkında günümüzde herkesin bir fikri olduğu kesindir. F
Devamı..Web sitelerinin seo (arama motoru optimizasyonu) da uygun olması, istediğiniz kelimelerin ön
Devamı..İnternetin dönüşümüyle birlikte artık gündelik hayatımıza neredeyse he
Devamı..