
Web tabanlı yazılım birçok farklı başlıkta ve derinlikte incelenebilir ancak genel bir tanım yapmak gerekirse, bir kuruluşu hemen her konuda tasarruf ettiren, mesai/zaman kavramını ortadan kaldıran, çevik bir yapıya bürüyen ve doğru kullanıldığında rakipleri arasından sıyrılmasına yarayan yazılım/yazılımlar bütünüdür.
İnternetin hayatımıza girdiği günden beri neredeyse her konuda yıkıcı yeniliklere maruz kaldık ve yine hemen her konuda dönüştük. İnternet öncesi, bir çoğumuzun tanık olduğu hayatın çok yavaş ve sakin aktığı nostaljik bir film gibi. Bir yandan akıllı öğrenme, diğer yandan yapay zeka derken bu yıkıcı inovasyon dünyamızı değiştirmeye ve geliştirmeye devam edecek.
İnsanların kapı kapı gezip kıyaslama yaptığı, en iyi fiyatı not aldığı ve sonra elinde kalan zaman/nakit kısıtına en uygun olan ürün veya hizmeti seçtiği dönemden, iki sokak yakınındaki marketten oturduğu yerden kalkmadan kıyas yapabildiği, sipariş verebildiği ve bunu da istediği zamanda teslim edilmesini sağladığı bir dünyadan bahsediyoruz. Bu bahsedilen senaryoların gerçek olması ve hepsinin çok yakın zamanda ve hızlı bir şekilde hayatımıza girmesi baş döndürücü değil mi? Gelin bu yeniliklerin olmasını sağlayan harika şeyin ne olduğuna daha yakından bakalım.
Web tabanlı yazılım tam da bu inovasyon fırtınasının içinden geminizi limana sağ salim ulaştırmanızı sağlayan kılavuzdur. Üstelik artık eskisine oranla daha az teknik bilgi gerektiren, daha rahat kişiselleştirilen ve Bulut sistemi ile de her yerden erişilmesi gibi avantajları da saymamak olmaz. Faaliyet alanınıza göre bu bir CRM, CMS, ERP, MRP, ARP veya hepsi birden ya da birkaçı birden kullanılabilir. Hepsinin size kazandırdığı şeyler ise neredeyse aynıdır: zaman, verimlilik, müşteri memnuniyeti ve bunların neticesinde karlılık.
İster bir e-ticaret mağaza sahibi olun, ister çok şubeli bir hizmet işletmesi, hatta dağınık coğrafyaya yayılmış fabrikalar bütününden oluşan bir kurum sahibi olun, web tabanlı yazılımların kurumunuz için mutlaka bir faydası olacaktır. Sizin için derlediğimiz 5 maddeyi incelemeniz faydalı olacaktır.
-Merkezi yönetim faydası: Tüm şubelerinizi, bayilerinizi, stoklarınızı, tedarikçilerinizi ve müşterileriniz tek bir yerden yönetme, raporlama ve analiz imkanı sunar.
-Ucuz teknoloji faydası: Web tabanlı yazılımlara, web tarayıcısı bulunan hemen her cihazdan erişim sağlanabilir, herhangi bir kurulum ihtiyacı olmaz ve dolayısıyla güncelleme gibi durumlar kabus olmaktan çıkar.
-Ucuz iş gücü faydası: Bu tür yazılımlar kullanıcı dostu olduğu gibi öğrenmesi kolay, veri girişi kişiselleştirilmiş olduğu için karmaşadan uzak ve bu konuda kalifiye personel ihtiyacı gerektirmez.
-Donanım faydası: Web tabanlı yazılımlar kullandığınız bilgisayara uyum sağlar veya cihazınızda bulunan kamera gibi donanımları doğrudan desteklediği için her hangi bir marka model donanım kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırır.
-Zaman faydası: web tabanlı yazılımların en önemli faydası kuşkusuz yarattığı zamandır. Kolay erişim ve raporlama özellikleri sayesinde verimliliği üst düzeye çıkarır ve muazzam bir zaman boşluğu yaratır.
Web tabanlı yazılımlar doğru ellerde doğru kullanıldığı takdirde muazzam güçlü bir silaha dönüşmektedir. Yanlış kullanıldığı durumlarda ise namlusu size dönmüş bir silaha dönüşür. Bu yüzden işletme ihtiyaçlarını ön planda tutan, kullanım kolaylığı olan ve öğrenme süresi kısa olan yazılımları tercih etmek ilk etapta yapılacak en doğru şeydir. Daha sonra ise yazılımın gelişime açık, geliştirici kurumun ise çevik olması dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Bu tercihleri yaparken işletmenizin vizyonunu ve geçmişini masada tutup bir yol haritası çıkarmanız faydalı olacaktır. İşletmeniz doğrudan son tüketiciye hizmet veren bir türdeyse, doğru bileşenlerden oluşmuş bir CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) yazılımı ihtiyacınız olacak ancak bu sistemi tasarlarken de çok fazla detayı da göz önünde bulundurmanız gerekecektir.
Burada yazılımlar genel olarak ikiye ayrılmaktadır. İlk sistem bütün uyarı ve hatırlatma sistemini işletmeye göre kurgular ve müşteriyle ilişki kurmaz. İkinci tip sistem ise doğrudan müşteriye göre pozisyon alır ve işletmeyle iletişimde olmaz. Bu iki sistemin birbiriyle çok iyi harmanlanıp üçüncü bir sisteme dönüşmüş olması, gerekli durumlarda hem müşteriyle hem de işletmeyle iletişim kurması gerekmektedir.
Eğer hizmetlerinizi veya ürünlerinizi bir mobil uygulama üzerinden sunuyorsanız da durum pek değişmiyor. Web tabanlı yazılımların hem donanım hem de yazılım uyumundan bahsetmiştik. Doğru bir web tabanlı yazılımla, uygulamanızda içerik, ürün ve hizmet güncellemesi yapabilir, bildirimler gönderebilir ve raporlama yapabilirsiniz.
Tam olarak bu noktada size sunacağımız işletmenize özel kurgulanmış, iş akışınızı yönetebilecek ama aynı zamanda müşteri ilişiklerini de göz ardı etmeyecek web yazılım hizmetimiz ile fark yaratma fırsatınız var. Bizimle iletişime geçmek için hızlı form doldurabilirsiniz.
Yazılım aslında birçok farklı çözümü size sunan bir aracıdır. Bu
Devamı..Web sitesi sürekli birbirine benzeyen siteler arasında ne kadar önemli ? Farkı ve avanta
Devamı..Firmaların web sitesi yenileme sırasında en çok çekindiği şeylerin başında bir
Devamı..